Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

7 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους

Η Ενορία μας διοργανώνει 7ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους Η Ενορία μας διοργανώνει
7 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή
στους Αγίους Τόπους
 4 - 10 Ιουλίου 2017

04/07/2017 Τρίτη
02:30 π.μ. Αναχώρηση από την Πάτρα για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στην Αθήνα. 07:30 π.μ. Αναχώρηση πτήσης της ΑLITALIA από Αθήνα και άφιξη 09:25 π.μ. στο ΤΕΛΑΒΙΒ. Άμεση αναχώρηση για Ιεροσόλυμα, όπου θα ξεκινήσουμε το Προσκύνημα μας ανεβαίνοντας την οδό του Μαρτυρίου. Θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Ιωακείμ & Άννης, την Προβατική Κολυμβήθρα, τη Φυλακή του Αποστ. Πέτρου, το Πραιτώριο, για να φτάσουμε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως. Θα ανεβούμε τον φρικτό Γολγοθά, θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Τόπο της Αποκαθήλωσης, το Ιερό Κουβούκλιο όπου ο Τάφος του Κυρίου και θα προσκυνήσουμε στα παρεκκλήσια: «Μη μου Άπτου», των «Κλαπών», του «Λογγίνου του Εκατοντάρχου», «Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου», του «Ακάνθινου Στεφάνου», το Σπήλαιο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για να πάρουμε ευλογία του Πατριάρχου κ.κ. Θεοφίλου (εφ' οσον είναι εφικτόν) και νωρίς το απόγευμα άφιξη στη Βηθλεέμ, τακτοποίηση στα δωμάτια μας HOLY FAMILY, ξεκούραση, δείπνο στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

05/07/2017 Τετάρτη
Νωρίς το πρωί αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα όπου θα επισκεφθούμε στο λόφο της Αγίας Σιών, το Υπερώο, όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος, τον Τάφο του Δαυίδ, και το σπίτι του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, όπου εκοιμήθη η Παναγία μας. Συνεχίζοντας το προσκύνημα μας στην Αγία Πόλη από την Μικρή Γαλιλαία στην ίδια κορυφή της Ανάληψης του Όρους των Ελαιών και στον τόπο της Ανάληψης, θα προσκυνήσουμε στο σημείο Ανάληψης του Κυρίου. Συνεχίζουμε στον κήπο της Αγωνίας όπου και η Εκκλησία των Εθνών για να καταλήξουμε στη Γεσθημανή, όπου βίσκεται ο Τάφος της Θεοτόκου. Ακολούθως θα προσκυνήσουμε τον τόπο μαρτυρίου του Πρω-τομάρτυρος Στεφάνου. Επιστροφή στη Βηθλεέμ νωρίς το απόγευμα, ελαφρύ δείπνο ξεκούραση και το βράδυ 23:00 μεταφορά για ΑΓΡΥΠΝΙΑ στο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

06/07/2017 Πέμπτη
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για να επισκεφθούμε τον Ι. Ναό της Μαρίας Μαγδαληνής που βρίσκεται επί του όρους των Ελαιών. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Σαμάρεια όπου θα προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ μέσα στον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγ. Φωτεινής όπου βρίσκεται και το Σκήνωμα του Αγ. Νεομάρτυρος Φιλουμένου. Επιστρέφοντας θα επισκεφθού-με την Ορεινή τόπος γέννησης του Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή και στο δρόμο προς τη Βηθλεέμ, θα προσκυνήσουμε στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία. Βράδυ άφιξη στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ, δείπνο και διανυκτέρευση.

07/07/2017 Παρασκευή
Νωρίς το πρωί αναχώρηση για την Ιεριχώ. Καθ' οδόν θα επισκεφθούμε την Ι. Μονή του Αγ. Γεωργίου του Χοτζεβίτου και συνεχίζοντας δυτικά της Ιεριχούς θα ανεβούμε στην Ι.Μ. Σαρανταρίου Όρους (Όρος των Πειρασμών) Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ι. Μονή του Προφήτου Ελισσαίου όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Ακολούθως θα μεταβούμε στον Ιορδάνη Ποταμό όπου εβαπτίσθη ο Κύριός μας μας. Επιστρέφοντας θα προσκυνήσουμε στην Ι. Μονή Μάρθας και Μαρίας και τον Τάφο του Λαζάρου στη Βηθανία, επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

08/07/2017 Σάββατο
Νωρίς το πρωί αναχώρηση για Τιβεριάδα. Καθ' οδόν θα επισκεφθούμε την Ι. Μ. Μεταμορφώ-σεως του Σωτήρος στο Θαβώριο όρος που στην κορυφή του έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου. Συνεχίζουμε για τη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε στον Ι.Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα επισκεφθούμε την Κανά, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη της Τιβεριάδος ή Γεννησαρέτ, όπου θα επισκεφθούμε τον Ι.Ναό Αγίων Αποστόλων στη πόλη της Καπερναούμ, και θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου στη πόλη της Τιβεριάδος εκεί όπου ο Κύριος κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα. Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφθούμε την Ι. Μονή Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου το οποίο αναφέρεται ως το αρχαιότερο Μοναστήρι της Παλαιστίνης. Βράδυ επιστροφή στη Βηθλεέμ, δείπνο και διανυκτέρευση.

09/07/2017 Κυριακή
Πρωινή Θεία Λειτουργία στην Ι. Μονή Αγίου Ονουφρίου χτισμένη στον Αγρό του Κεραμέως, που αγοράστηκε με τα 30 αργύρια που επέστρεψε ο Ιούδας. Στη συνέχεια την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μετάβαση με ταξί στην Ι. Μ. Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για τις γυναίκες). Επιστρέφοντας θα επισκεφθούμε τη Χεβρώνα, την Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου Πετζαλλά και το χωριό των Ποιμένων. Στη Βηθλεέμ θα προσκυνήσουμε στο Ναό της Γεννήσεως που έκτισε η Αγία Ελένη πάνω από το Σπήλαιο της Γέννησης του Χριστού, την Αγία Φάτνη και το Σπήλαιο των Νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο, διανυκτέρευση.

10/07/2017 Δευτέρα
Το πρωί, αναχώρηση από τη Βηθλεέμ για να επισκεφθούμε πάλι την Αγία Πόλη. Καθ' οδόν θα επιστεφθούμε την Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού και την Ι.Μ. Αγ. Συμεών του Θεοδόχου «Κατὰ Μόνας». Συνεχίζουμε για την παλιά πόλη των Ιεροσολύμων όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αγορές και για να προσκυνήσουμε πάλι στον Ι.Ν. της Αναστάσεως και στα κοντινά προσκυνήματα Ι.Μ. Παναγίας Σεϊδανάγιας, Ι.Μ. Μεγάλης Παναγιάς. Μεσημέρι αναχώρηση για ΤελΑβιβ. Καθ' οδόν θα σταματήσουμε για προσκύνημα στη Λύδα στον Τάφο του Αγ. Γεωργίου και συνεχίσουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας με αναχώρηση 19:45 και άφιξη στην Αθήνα 21:55 στην Αθήνα όπου θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για τη μεταφορά στην Πάτρα.

Ο/Η ξεναγός σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του group, διατηρεί το δικαίωμα, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι.

Τιμη: 710,00€ κατ' άτομο σε δίκλινα & τρίκλινα δωμάτια (Επιβάρυνση Μονοκλίνου: + 145,00€)

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται:
- Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις ALITALIA
04/07/2017 ALITALIA823 AΘΗΝΑ-ΤΕΛΑΒΙΒ Αναχ. 07.30 - 09.25
10/07/2017 ALITALIA822 ΤΕΛΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ Αναχ. 19.45 - 21.55
- Φόροι Αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
- Μεταφορές με λεωφορείο από Πάτρα-Αεροδρόμιο στην Αθήνα κι επιστροφή στην Πάτρα καθώς και στους Αγίους Τόπους σύμφωνα με το πρόγραμμα.
- 6 Διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* HOLY FAMILY
- Ημιδιατροφή - Πρωινό και δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο.
- Συνοδός-Ξεναγός στους Αγίους Τόπους.
- Μεταφορά με ΤΑΧΙ στο όρος Θαβώρ και στον Άγιο Σάββα.
- Είσοδος στον Τάφο του Λαζάρου – Φιλοδωρήματα.
- Aσφάλεια Αστικής ευθύνης - Φόροι και Φ.Π.Α.
Στην ανωτέρω τιμή δεν περιλαμβάνονται (πληρώνονται επι τόπου):
- Τελεφερίκ για το Σαραντάριο - Άλλοι είσοδοι σε προσκυνήματα.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Έως 25/05/2017 με 200€ προκαταβολή ανά άτομο στον υπεύθυνο της εκδρομής π. Βασίλειο Δημητρόπουλο τηλ. 6979809751 με αντίγραφα διαβατηρίων, τα οποία θα πρέπει να έχουν ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες μετά την ημερομηνία ταξιδιού (δηλ. έως 10 Ιανουαρίου 2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...