Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

«Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΑ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΕΤΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΥΧΗΜΑ»… Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΤΑΣ...

«Ο Τίμιος Σταυρός είναι για εμάς τους χριστιανούς το σύμβολο της νίκης και του θριάμβου», αναφέρει μεταξύ άλλων σε εγκύκλιο του ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος.
Ενώ προσθέτει: «Είναι σύμβολο ιερό, που καθαγιάστηκε με την σταυρική θυσία του Κυρίου και Λυτρωτού μας Ιησού Χριστού.»

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Άρτης απευθυνόμενος προς τον ευσεβή λαό, τονίζει πως «ανήκουμε στην Εκκλησία του Χριστού, ο Σταυρός πρέπει να είναι τιμή μας και καύχημα και δύναμη μας.»

«Ο Σταυρός να στολίζει το σπίτι μας και το γραφείο μας. Ο Σταυρός να κρέμεται πάντα στο στήθος μας και όχι σκέτες αλυσίδες και χάνδρες», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Επίσης ο κ. Ιγνάτιος σημειώνει: «Με το σημείο του Σταυρού να αρχίζουμε κάθε εργασία μας και κάθε εκδήλωση της ζωής μας. Και ποτέ να μην φθάνουμε στο μεγάλο αμάρτημα να βλασφημούμε τον ζωοποιό Σταυρό.»

«Με πολύ σεβασμό, με πίστη και ευλάβεια να προσευχόμαστε και ζητάμε την βοήθεια, τον φωτισμό και την ενίσχυση του Τιμίου Σταρού με την τόσο ζωντανή ευχή της Εκκλησίας: «Σταυρὲ τοῦ Χριστοῦ σῶσον ἡμᾶς τῇ δυνάμει σου»» προσθέτει κλείνοντας ο Μητροπολίτης Άρτης.
 
romfea.gr

πηγή: .pentapostagma.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...