Σας καλωσορίζουμε στο επίσημο ιστολόγιο του Ι. Ν. Παναγίας Αλεξιωτίσσης - Σας Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη σας.

Συμπληρώστε το e-mail σας, για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τις αναρτήσεις μας

Θα σας σταλεί ένα email για ενεργοποίηση.

Ο εορτασμός της 50ης επετείου της Επανακομιδής της Αγίας Κάρας του Πολιούχου Πατρών

Το επόμενο σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014 θα λάβουν χώρα, οι εκδηλώσεις για την 50η επέτειο της Επανακομιδής της Αγίας Κάρας του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, στον τόπο του μαρτυρίου του, την Πάτρα.
Η Επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου από την Ρώμη και την Καθολική εκκλησία στην Πάτρα είχε πραγματοποιηθεί πριν ακριβώς μισό αιώνα, στις 26 Σεπτεμβρίου του 1964 μέσα σε μία ατμόσφαιρα ιερής συγκίνησης και παρουσία πλήθους κόσμου.

Μάλιστα το φετινό ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών είναι αφιερωμένο στο μεγάλο αυτό εκκλησιαστικό γεγονός και περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό αρχειακό υλικό από την τελετή υποδοχής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα, το 1964.
Το Σάββατο 27/9/2014 στις 19.00 θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός στο μεγάλο ιερό ναο του Αγίου Ανδρέου ενώ το πρωί της Κυριακής 28 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία και χειροτονία διακόνου.
Στις 17.45 το απόγευμα της Κυριακής θα ξεκινήσει η πομπή για την Ιχθυόσκαλα όπου ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη δέηση για την έναρξη της νέας αλιευτικής περιόδου ενώ στη συνέχεια όπως επιτάσσει το έθιμο, η Τιμία Κάρα και η εικόνα του Αποστόλου Ανδρέα θα μεταφερθούν με πλοιάριο διά θαλάσσης στον μώλο του Αγίου Νικολάου και στις 19.00 στην πλατεία Τριών Συμμάχων θα γίνει η Θεία δοξολογία και δέηση παρουσία των αρχών της πόλης και του κόσμου.
Μετά θα ξεκινήσει λιτανεία της Τιμίας Κάρας επί της οδού Αγίου Ανδρέου με κατεύθυνση το ναό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα δικά σας σχόλια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...